امروزه پوشاک دغدغده بسیاری از افراد علی الخصوص خانم ها و جوان ها است. نسل جوان و نوجوان از دسته افرادی می باشند که در این زمینه حساس ترند و به دنبال بهترین ها هستند. شما در زندگی روزمره با اصطلاحاتی از قبیل استایل، مد و فشن و برندهای معتبر و بهترین فروشگاه های پوشاک در گیلان در فضای مجازی و رسانه ها مواجه هستید و شما این حق را دارید که از بهترین ها بهره بگیرید. پوشاک در گیلان از مواد بسیار متنوعی ساخته شده اند، از چرم و خز گرفته تا پارچه های بافته تا الیاف طبیعی و مصنوعی، به صورت های مختلف و در فرم های ساده، ارزان، گران و مجلل به افراد ارائه داده می شوند.

کاربردهای لباس برای انسان


اگر لباس نپوشیم احساس شرمساری می‌کنیم. این درحالی است که همین الان بسیاری از قبایل بدوی که در آمازون زندگی می کنند اصلا لباس نمی پوشند و احساس شرمندگی هم ندارندد. لباس ما را از گرما، سرما و خطرات محیطی در امان نگه می دارد. همچنین اهداف دیگری نیز از پوشیدن لباس وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها پرداخته ایم.

محافظت در برابر عناصر مختلف


پوشاک همانگونه که از نامش پیداست می تواند به عنوان پوشش و محافظ در برابر عناصر مختلف ، سطوح ناهموار، گیاهان ایجاد کننده بثورات پوستی ، گزش حشرات ، تیغه ها و خارها با ایجاد مانعی بین پوست و محیط محافظت کند. لباس ها می توانند در برابر سرما یا گرما عایق شوند و می توانند مانعی بهداشتی ایجاد کنند و مواد عفونی و سمی را از بدن دور نگه دارند. همچنین از بدن در برابر پرتوهای زیان بار خورشید مثل اشعه ماورا بنفش محافظت می کند. لباس جنبه های فصلی و منطقه ای دارد به طوری که الیاف نازک و لایه های کمتری از لباس معمولا در مناطق گرمتر و فصول گرم سال نسبت به مناطق سردتر پوشیده می شود.

رفتار مطابق با هنجارها و قوانین


پوشیدن لباس یک هنجار اجتماعی می باشد و در بیشتر مناطق جهان و مکان های مختلف، نپوشیدن لباس در ملاعام به منظور نمایان شدن بعضی از قسمت های بدن، ممکن است شرم آور و یا حتی جرم تلقی شود. هر فرد می بایست مطابق با فرهنگ و قوانین محیط زندگی خود لباس خریداری کنند.

به منظور شیک پوشی و مطابق بودن مد


پوشیدن لباس در زمان رفاه اجتماعی و صلح و ترقی جوامع، می تواند به منظور اهداف زیبایی و شیک بودن نیز باشد. همچنین علاوه بر دیگر موارد، بشر راه حل های برای کنار آمدن با خطرات زیست محیطی یا سایر خطرات احتمالی را نیز ابداع کرده است. برای مثال لباس فضایی، لباس ورزشکاران، لباس زره پوش، لباس غواصی، لباس شنا، لباس مخصوص زنبوردارن،  لباس مخصوص موتور سیکلت سوارن و مسابقات مختلف از جمله لباس های ساخته شده توسط بشر است.

کارکردهای اجتماعی و فرهنگی پوشاک


در واقع لباس و پوشاک افراد مجموعه ای از کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مانند تمایزهای فردی، شغلی و جنسیتی و موقعیت اجتماعی آنان را انجام می دهد. در بسیاری از جوامع ، هنجارهای مربوط به لباس استانداردهای حیا، دین، جنسیت و موقعیت اجتماعی را منعکس می کنند . لباس ممکن است به عنوان زینت و زیبایی و یا بیانگر سلیقه یا سبک شخصی و یا تفاخر ملی و فرهنگی نیز عمل کند و در مراسم های مختلف توسط افراد مورد استفاده قرار بگیرد.

 

1 2 3 188

پوشاک و موقعیت اجتماعی 


در جوامع مختلف، ممکن است مردم و افراد جامعه از لباس برای نشان دادن درجه یا مقام استفاده کنند. برای مثال در روم باستان، تنها سناتورها می توانستند لباس هایی را که با رنگ بنفش تیره رنگ شده است ، بپوشند. در چین ، قبل از تأسیس جمهوری ، فقط امپراطور می توانست زرد بپوشد.  تاریخ نمونه های بسیاری از قوانین اینگونه ارائه می کند که به موجب آن، گروه های خاص، پوشش های خاصی نیز داشتند. در جوامع مدرن امروزی، در عوض موقعیت اجتماعی با خرید کالاهای نادر یا لوکس و گران قیمت نشان داده می شود که فقط افراد دارای ثروت یا موقعیت بالا از عهده هزینه های آنها برمی آیند. همچنین در هر جامعه پزشکان، پرستاران، مکانیکان، روحانیان و … لباس و پوشش مخصوص خود را دارند.

لباس و تمایز جنسیتی


بسیاری از فرهنگ ها دارای تمایز جنسیتی در لباس پوشیدن می باشند. در هر فرهنگی تمایز جنسیتی لباس مناسب با چهارچوب ها، قوانین، دین و عرف آن فرهنگ است. تفاوت لباس برای هر جنس در سبک لباس، رنگ لباس، پارچه و انواع آنها است. در بیشتر جوامع، دامن ، لباس و کفش پاشنه بلند معمولا به عنوان لباس زنانه مشاهده می شود. در حالی که کراوات معمولا به عنوان لباس مردانه دیده می شود. شلوار زمانی فقط به عنوان لباس مردانه دیده می شد ، اما امروزه هر دو جنس می توانند آن را بپوشند. لباس های مردانه غالبا کاربردی ترند یعنی در شرایط مختلفی می توانند به خوبی عمل کنند، اما لباس خانم ها دارای تنوع بسیار زیادی است. پوشیدن لباسی که مردانه تصور می شود به طور کلی برای خانم ها معمول است ، در حالی که عکس این امر غیرمعمول است.

در برخی از فرهنگ ها، قوانین مربوط به پوشش توسط قوانین دینی آنها تنظیم می شود. اسلام زنان را ملزم به پوشیدن لباس های باحجاب می کند. زنان معمولا بیشتر ملزم به پوشاندن بدن خود نسبت به مردان هستند. در بعضی فرهنگ ها مردان در مراسم های خاص دامن مردانه می پوشند، این لباس ها در زمان های گذشته اغلب توسط مردان به عنوان لباس عادی روزمره پوشیده می شد.