مخفی

به دلیل عدم پرداخت منقضی شده

267002

مخفی

مخفی

712

آیا اطلاعات این مکان ناقص یا اشتباه است؟ لطفا گزارش بدهید!

توضیحات

خدمات فنی پمپ آب دوبلا در خرم آباد

 

نصب.تعمیرات و سم پیچی پمپ آب

مدیریت: دوبلا

[۱۱/۱۸،‏ ۲۲:۰۳] محسن: تعمیر پمپ آب خانگی می بایست همواره توسط کارشناسان زبده صورت گیرد و در غیر اینصورت نه تنها پس از تعمیر پمپ راندمان و خروجی مناسب از محصول نخواهید گرفت بلکه ممکن است به دیگر بخش های آن نیز آسیب های غیر قابل جبران برساند. در ادامه مطب به بررسی دلایل خرابی پمپ آب خانگی خواهیم پرداخت.

علت خرابی پمپ آب خانگی

علت خاموش و روشن شدن مداوم پمپ آب چیست؟

پمپ آب ساختمان یکسره شده و خاموش نمی شود علت آن چیست؟

علت لرزش یا صدای بیش از اندازه پمپ از چیست؟

روش تنظیم فشار آب پمپ خانگی

دلیل بی وقفه کار کردن پمپ آب خانگی

دلیل کار کردن پمپ آب خانگی بدون باز بودن هیچ گونه شیری چیست؟

اگر پمپ آب خانگی بدون آب کار کند چه مشکلاتی برایش پیش می آید؟

راه های کاهش صدای پمپ آب خانگی چیست؟

تنظیم میزان باد مخزن تحت فشار

دلیل گیر پاژ کردن پمپ آب خانگی چیست؟

دلیل تعویض بلبرینگ پمپ آب خانگی چیست؟

علت خرابی ست کنترل دیجیتال یا کلید اتوماتیک دیجیتال چیست؟

خرابی سیل مکانیکی پمپ آب خانگی

علت روشن نشدن پمپ آب خانگی در طبقات بالاتر چیست؟

دلیل کار نکردن پمپ آب خانگی با وجود برق دار بودن پمپ آب خانگی چیست؟

نصب پمپ آب خانگی به همراه منبع تحت فشار

اصول نگهداری صحیح از پمپ آب خانگی

روش محافظت پمپ آب خانگی در سرمای زمستان چگونه می باشد؟

تفاوت پمپ های پروانه برنجی با پمپ های پروانه پلاستیکی چیست؟

پمپ آب بی صدا واقعیت دارد یا بازار گرمی است؟

چگونه بعد از خرید پمپ آب، هزینه تعمیر و نگهداری آن را کاهش دهیم؟

پدیده کاویتاسیون در پمپ آب خانگی و روش رفع آن

عدم پمپاژ آب توسط پمپ، علی رغم اینکه کار می کند.

علت روشن شدن چراغ قرمز پمپ چیست؟

علت قطع شدن ناگهانی آب در هنگام کار کردن پمپ چیست؟

علت روشن نشدن پمپ به هنگام باز کردن شیر چیست؟

روش هواگیری پمپ آب خانگی

جدول عیب یابی پمپ آب خانگی

تعمیر تخصصی پمپ آب خانگی

علت خاموش و روشن شدن مداوم پمپ آب چیست؟

یکی از دلایل روشن و خاموش شدن مداوم پمپ آب ایراد داشتن منبع تحت فشار می باشد. منبع تحت فشار در داخل خود تیوپی دارا می باشد که وظیفه این تیوپ نگه داشتن حجم معینی از آب تحت فشار در داخل خود می باشد، که در زمان کم شدن فشار آب داخل لوله ها از این حجم ذخیره شده استفاده می کند که در زمان کم شدن فشار داخل لوله ها از این حجم ذخیره شده استفاده کند تا از استارت مداوم پمپ جلوگیری کند. در زمانی که پمپ آب به صورت مداوم روشن خاموش شود می توان سوراخ شدن تیوپ مخزن را برسی نمود.
نقش مخزن تحت فشار

تعیین فشار پشت خط جهت آب مصرفی در مقیاس کم

کاهش تعداد دفعات استارت پمپ

کاهش اصطحلاک پمپ از نظر استارت خوردن

کاهش صدای پمپ به دلیل کار کردن کمتر

کاهش نوسانات فشار آب مصرفی

کاهش مصرف برق


دلیل دیگر روشن شدن مداوم پمپ آب عدم نصب شیر یک طرفه بر روی سیستم خروجی پمپ آب می باشد که عدم نصب شیر یک طرفه باعث می شود پس از خاموش شدن پمپ آب فشار از روی سیال برداشته شود و به علت نبودن شیر یک طرفه دوباره سیال به داخل شبکه آب شهری برگشته و این امر باعث روشن شدن مجدد پمپ می گردد.


دلیل دیگر روشن و خاموش شدم مداوم پمپ آب خرابی کلید اتوماتیک و ست کنترل می باشد، خرابی ست کنترل و کلید اتوماتیک باعث می شود که پمپ آب به صورت مداوم روشن و خاموش شود حتی امکان خرابی در ست کنترل و کلید اتوماتیک اکبند نیز می باشد. دلیل دیگر روشن شدن مداوم پمپ آب نشت در سیستم لوله کشی ساختمان می باشد، نشت در سیستم لوله کشی ساختمان باعث افت فشار در داخل سیستم لوله کشی می شود که این عمر باعث روشن و خاموش شدن مداوم پمپ آب می شود.
دلیل دیگر روشن و خاموش شدن مداوم پمپ آب انتخاب نادرست پمپ آب نسبت به میزان مصرف می باشد. اگر ظرفیت پمپ انتخابی ما کمتر از میزان مصرف مورد نیاز ما باشد باعث کار کردن بیش از حد مجاز پمپ آب می شود.

پمپ آب ساختمان یکسره شده و خاموش نمی شود علت آن چیست؟

اگر پمپ آب یکسره شده و بی وقفه کار می کند دلیل اصلی به وجود آمده در این مشکل تنظیم نبودن، یا خراب بودن کلید اتوماتیک مکانیکی می باشد، سرویس ویژه ای برای برخی از مشتریان خاص در نظر گرفته شده و آن تعمیر پمپ آب در محل، در چنین مواردی می باشد.

علت لرزش یا صدای بیش از اندازه پمپ از چیست؟

از علل این مشکل می توان گیر کردن پروانه به دیواره هوزینگ نام برد و همچنین ایراد داشتن بلبرینگ های موجود در پمپ آب، که با زنگ زدن بلبرینگ یا شکستن آن باعث تولید صدای زیاد یا گیر پاچ کردن الکتروموتور می شود که این امر باعث سوختن پمپ می گردد و همچنین از دیگر دلایل تاپ داشتن شافت پمپ آب می باشد.

روش تنظیم فشار آب پمپ خانگی

برای تنظیم فشار آب پمپ باید کلید اتوماتیک پمپ را تنظیم نمود داخل کلید اتوماتیک دو نمونه پیچ به همراه مهره وجود دارد که زیر هر مهره فنر فلزی وجود دارد با سفت کردن مهره بزرگ فشار آب زیاد می شود و با شل کردن آن فشار آب کم می شود. (باید تمامی شیر های آب را بسته، و با باز کردن یک شیر، فشار پمپ آب را تنظیم کرد.)

دلیل یکسره کار کردن پمپ آب خانگی چیست؟

یکی از دلایل بی وقفه کار کردن پمپ آب می توان نشت داشتن در سیستم لوله کشی را نام برد، به علت نشت داشتن در سیستم لوله کشی افت فشار حاصل از نشتی باعث می شود که پمپ دائم کار کرده جهت تامین فشار مورد نیاز در داخل سیستم لوله کشی که این علت باعث بی وقفه کار کردن پمپ می شود.

یکی دیگر از دلایل بی وقفه کار کردن پمپ آب، تنظیم نبودن کلید اتومات مکانیکی می باشد که با تنظیم نبودن کلید اتوماتیک مکانیکی منجر به کار کردن بی وقفه پمپ آب خانگی می باشد.

یکی دیگر از دلایل بی وقفه کار کردن پمپ آب خراب بودن شیر یک طرفه می باشد یا نداشتن شیر یک طرفه در خروجی پمپ آب

دلیل دیگر بی وقفه کار کردن پمپ آب سوراخ بودن تیوپ داخل منبع تحت فشار می باشد.

دلیل کار کردن پمپ آب خانگی بدون باز بدون هیچ گونه شیری چیست؟

زمانی که پمپ بدون باز بودن هیچ گونه شیری شروع به کار کند این نشانگر این است که در سیستم لوله کشی مشکلی به وجود آمده باشد، این مشکل ممکن است نشتی یا شکستگی در سیستم لوله کشی ساختمان باشد، یا در ساختمان اگر از سیستم فلاش تانک یا توالت فرنگی استفاده می شود ممکن است بر اثر خرابی فلوتر داخل فلاش تانک یا توالت فرنگی باعث شود آب دائما وارد چاه شود و همچنین وجود نداشتن شیر یک طرفه بر روی خروجی سیستم پمپاژ پمپ آب که منجر به برگشت آب تحت فشار به شبکه آب شهری می گردد.

اگر پمپ آب خانگی بدون آب کار کند چه مشکلاتی برایش پیش می آید؟

اگر پمپ آب خشک کار کند چون پروانه داخل هوزینگ پمپ ۳۰۰۰ دور در دقیقه در حال چرخش می باشد بر اثر ایجاد گرمای بیش از اندازه باعث ذوب شدن پروانه یا شکسته شدن پروانه می شود و همچنین این گرما باعث از بین رفتن مکانیکال سیل داخل پمپ که وظیفه آب بندی پمپ را بر عهده دارد می شود، شکسته شدن یا ذوب شدن پروانه انتقال سیال باعث گیر پاژ کردن پمپ شده و در نهایت موجب سوخته شدن الکتروموتور پمپ آب می شود.

به علت از بین رفتن مکانیکال سیل آب به داخل سیم پیچ نفوذ کرده و باعث سوخته شدن الکتروموتور پمپ آب شده است.

راه های کاهش صدای پمپ آب چیست؟

پمپ های آب ممکن است بر اثر چند دلیل تولید صدای زیاد کند این دلایل عبارتند از:

نامرغوب بودن جنس پمپ

میزان و صاف نبودن محل قرار گیری پمپ

درست نبودن سیستم لوله کشی ساختمان

ارتعاشات حاصل از کار کردن پمپ

برای اینکه بتوانیم صدای پمپ آب خورد را کاهش دهیم باید چند اصول را رعایت کنیم و این اصول عبارتند از:

در هنگام نصب پمپ آب تا حد امکان از نصب پمپ آب به نزدیک دیوار منزل جلوگیری نمایید.

محل قرار گیری پمپ را تا حد امکان عایق کاری نمایید و از عایق های مناسب این کار استفاده شود.

سرویس های دوره ای و بازدید فصلی نسبت به پمپ های آب خانگی جهت بهبودی کار پمپ باید انجام گردد.

در هنگام نصب پمپ، به صورت نرمال و در سطحی صاف قرار گیرد و جهت نصب پمپ از اتصالات استاندارد استفاده شود.

جهت ثابت نگه داشتن پمپ از تکیه گاه استاندارد استفاده شود.

اگر در ابتدای نصب پمپ فاقد هر گونه صدای آزار دهنده بوده ولی پس از گذشت زمان دچار صدا شده است قطعا دچار یک مشکل مکانیکی یا فنی شده است.

در واحد تعمیرات فامکو، در حین تعمیر پمپ کلیه نکات بالا لحاظ شده و تا سرحد ممکن اقدام به کاهش مواردی که منجر به صدا می شود صورت می گیرد.
نمونه ای از راه های کاهش صدای پمپ آب

تنظیم میزان باد مخزن تحت فشار

مخزن پمپ آب خانگی به ۲ دسته تقسیم می شوند دسته اول مخازن تحت فشاری می باشد که لیتراژ آنها از ۶ لیتر لغایت ۲۴ لیتر می باشد. دسته دوم مخازن تحت فشاری می باشد که لیتراژ آنها از ۵۰ لیتر به بالا می باشد.
جهت تنظیم کردن باد مخزن ۲۴ لیتری، تیوپی که داخل مخزن ۲۴ لیتری بکار رفته تحمل ۴ بار فشار را دارا می باشد که باد داخل این مخزن را بر حسب تحمل تیوپ قرار می دهند. باد موجود در داخل مخزن تحت فشار ۲۴ لیتری ۲۵ PSI می باشد که معادل ۱/۷ بار می باشد.
در مخازن بزرگتر تحمل تیوپ و همچنین باد داخل منبع تحت فشار فرق می نماید. معمولا تحمل تیوپ داخل این گونه مخازن بین ۱۰ الی ۱۶ بار می باشد. جهت تنظیم باد داخلی اینگونه مخازن همیشه میزان باد موجود این مخازن را یک بار کمتر از میزان ماکسیمم تنظیم شده بر روی پرشر سوئیچ پمپی تنظیم می نماییم به طور مثال اگر ماکسیمم فشار آب ساختمان بر روی ۵ بار تنظیم گردیده باد موجود در داخل مخزن ۴ بار تنظیم می گردد.
زمان مناسب جهت تنظیم باد داخل مخزن تحت فشار زمانی است که مخزن هنوز بر روی سیستم لوله کشی نصب نشده و یا اگر در سیستم لوله کشی نصب شده باشد پمپ آب را خاموش می کنیم تا فشار پشت مخزن نباشد تا بتوان فشار باد واقعی داخل مخزن را گرفت.

دلایل گیرپاژ کردن پمپ آب چیست؟

یکی از شایع ترین دلایلی که مشتریان جهت تعمیر به ما مراجعه می کنند گیرپاژ کردن پمپ است و می تواند به دلیل نرسیدن سیال به داخل پمپ آب باشد. دلیل دیگر می توان خراب شدن بلبرینگ های پمپ آب باشد که خرابی بلبرینگ ها ممکن است بر اثر نرسیدن سیال به داخل هوزینگ باشد.

دلیل دیگر روسوبات موجود در داخل هوزینگ پمپ، که بر اثر کارکرد در زمان طولانی به وجود می آید باعث گیرپاژ کردن پمپ می شود.

وجود ذرات معلق مثل شن یا ماسه داخل سیال، باعث گیر کردن پروانه و همچنین مانع چرخش روتور موتور پمپ آب می شود.

زنگ زدن محفظه پمپ یا پروانه نیز باعث گیر پاژ کردن پمپ می شود.

عدم کار کردن و روشن نشدن طولانی مدت پمپ آب خانگی باعث می شود که املاح به صورت رسوب بر روی پروانه و جداره هوزینگ پمپ آب خانگی نشسته و در نتیجه از حرکت پروانه پمپ آب خانگی جلوگیری می نماید.

دلیل تعویض بلبرینگ پمپ آب خانگی چیست؟

بلبرینگ به عنوان نگهدارنده محور پمپ در مرکز سقل پمپ نقش بسیار مهمی را دارا می باشد. زمانی که بلبرینگ پمپ آب خانگی زمان طولانی کار کند و دچار فرسایش شود معمولا با صدای غیر طبیعی مشکل در عملکرد پمپ ایجاد می کند، که باید در کمترین زمان ممکن اقدام به تعویض دو عدد بلبرینگ موجود در هر دستگاه پمپ آب خانگی نمود عدم تعویض به موقع بلبرینگ منجر به خورده شدن بلبرینگ می شود و این خورده شدن باعث گیر پاچ کردن پروانه پمپ آب خانگی یا سوخته شدن الکتروموتور پمپ آب خانگی می گردد.

علت خرابی ست کنترل یا کلید اتوماتیک دیجیتال چیست؟

ست کنترل یا همان کلید اتوماتیک دیجیتال متشکل از یک برد الکترونیکی که وظیفه مدیریت سیستم و کنترل پمپ آب خانگی را برعهده دارد. بخش دوم آن شامل دیافراگم و پوسته ست کنترل می باشد در بین این سه بخش قالبا مشکل اصلی برای برد الکترونیکی پیش می آید. دلیل اصلی خرابی برد های الکترونیکی ست کنترل، نوسانات برق، یا خرابی قطعات الکترونیکی موجود بر روی برد ست کنترل می باشد. در قالب موارد امکان تعمیر برد وجود داشته و در بعضی مواقع برد به صورت کامل تعویض می گردد.
در دو بخش دیگر ست کنترل شامل دیافراگم و پوسته معمولا خرابی مشاهده نمی شود.

عکس نمای داخلی ست کنترل دیجیتالی

خرابی سیل مکانیکی پمپ آب خانگی

با توجه به این که پمپ آب از طریق محور دوار در حال چرخش می باشد آب داخل محوطه پمپ (هوزینگ) به بیرون نشت خواهد کرد لذا برای جلوگیری از نشت آب به بیرون از قطعه ای بنام مکانیکال سیل استفاده می شود.
سیل مکانیکی شامل یک فنر و یک صفحه تخت متحرک و یک رینگ آب بند کننده ثابت می باشد، استفاده می نماییم. وظیفه این قطعه از نشت آب آب از محفظه پمپ به بیرون و یا به داخل الکتروموتور پمپ آب خانگی می باشد.
معمولا جنس ساختار سیل مکانیکی بستگی به نوع سیال می باشد، ساختار سیل مکانیکی پمپ آب خانگی از جنس وایتون یا سیلیکون می باشد.
در پمپ های آب نقش خنک کننده سیل مکانیکی را بر عهده دارد، اگر به هر دلیل آب به داخل پمپ آب نرسد گرمای حاصله از اصطکاک سیل مکانیکی باعث از بین مکانیکال سیل می گردد. در این وضعیت بلافاصله باید اقدام به تعویض سیل مکانیکی کرد در غیر این صورت با ورود آب به داخل محفظه الکتروموتور منجر به سوختن الکتروموتور پمپ آب می گردد.

علت روشن نشدن پمپ آب خانگی در طبقات بالا چیست؟

علت روشن نشدن پمپ آب خانگی در طبقات بالا به علت استفاده از ست کنترل می باشد. ست کنترل زمانی فرمان روشن شدن به پمپ می دهد که جریانی در داخل لوله ها به وجود آید. زمانی که طبقات اول و دوم شیر آب را باز کند پمپ شروع به کار می کند و آب به طبقات اول و دوم میرسد. اما در طبقات چهارم و یا پنجم زمانی که شیر باز می شود هیچ گونه جریانی در داخل لوله ها به وجود نمی آید بخاطر همین ست کنترل نمی تواند به پمپ آب فرمان روشن شدن را بدهد. برای رفع مشکل طبقات بالا تر که از نظر فشار اینگونه طبقات دچار مشکل نشوند استفاده از کلید اتوماتیک مکانیکی به همراه منبع تحت فشار مناسب این کار باید استفاده کرد تا مشکل فشار طبقات بالاتر حل گردد.

دلیل کار نکردن پمپ آب خانگی با وجود برق دار بودن پمپ آب خانگی چیست؟

یکی از دلایل اینکه پمپ آب با وجود برق دار بودن کار نمی کند ایراد پلاتین های موجود در داخل کلید اتوماتیک مکانیکی می باشد که بر اثر نوسانات برق باعث می شود که پلاتین های موجود در داخل پمپ به هم بچسبد و باعث کار نکردن پمپ آب خانگی شود.
دلیل دیگر کار نکردن پمپ با وجود برق دار بودن، گرفتگی مجرای عبور سیال می باشد. عیوب مکانیکی و خرابی پروانه پمپ، یکی دیگر از عوامل کار نکردن آن می باشد. تنظیم نبودن کلید اتوماتیک مکانیکی نیز باعث می شود پمپ در زمان برق دار بودن نیز کار نکند.
تنظیم نبودن پیچ افزایش یا کاهش فشار و همچنین چسبیدن پلاتین های کلید اتوماتیک مکانیکی حتی با برق دار بودن پمپ شروع به کار نمی کند.

نصب پمپ آب خانگی به همراه منبع تحت فشار

جهت نصب پمپ آب خانگی نیاز به اقلام، یا وسایلی جهت نصب پمپ آب می باشد که این لوازم یا وسایل عبارتند از:

پمپ آب خانگی متناسب با تعداد واحد ساختمان به همراه متراژ هر واحد

ست کنترل یا کلید اتوماتیک مکانیکی

درجه

۵ راهی

منبع تحت فشار متناسب با تعداد واحد ساختمان

منبع ذخیره آب متناسب با توجه به میزان مصرف

در ساختمان هایی که نصب مخزن و پمپ در آنها قبلا پیش بینی شده است معمولا اتاق تاسیسات ساختمان را به این کار تخصص می دهند. جهت نصب پمپ به چند نکته باید توجه شود که عبارتند از:

حتی الامکان پمپ آب خانگی و مخزن ذخیره آب را نزدیک هم نصب کنیم.

نصب مخزن ذخیره آب باید در سطحی صاف قرار داده شود.

پمپ آب خانگی را حتی الامکان در مکانی سر پوشیده قرار دهید.

مخزن ذخیره آب را در سایه و به دور از تابش اشعه نور خورشید قرار دهید.

تا جای ممکن پمپ آب خانگی را پایین تر از مخزن نصب نمایید.

در صورت لزوم به کمک پایه های مخزن را کمی مرتفع تر از پمپ نصب نمایید.

از یخ زدگی پمپ آب خانگی در سرمای زمستان جلوگیری نمایید.

حجم مخزن ذخیره را متناسب با میزان آب مورد نیاز ساختمان انتخاب نمایید.

از ورود املاح یا شن و ماسه به داخل پمپ آب خانگی خود جلوگیری نمایید جهت جلوگیری از ورود شن یا ماسه و املاح می توان فیلتر یا صافی، قسمت ورودی مخزن خود نصب نمایید.

نمونه ای از نصب اصولی پمپ آب خانگی


[۱۱/۱۸،‏ ۲۲:۰۵] محسن: اصول نگهداری صحیح از پمپ آب خانگی

هرگز پمپ آب را بدون آب روشن ننماییم چون اگر پمپ آب خانگی بدون آب کار کند گرمای به وجود آمده در داخل محفظه باعث از بین رفتن سیل مکانیکی در زمان بسیار کوتاه می گردد.

اگر از پمپ خانگی برای مدت طولانی استفاده نمی کنید، مانند ویلا ها و ساختمان های تفریحی که احتمال عدم استفاده از پمپ خانگی برای مدت طولانی وجود دارد توصیه می شود ابتدا برق ورودی به پمپ خانگی قطع سپس ورودی آب به پمپ بسته و محفظه از آب خالی گردد این امر سبب جلو گیری از گیرپاژ کردن پمپ و رسوب گرفتن محفظه پمپ می گردد.

در صورتی که پس از مدت طولانی اقدام به راه اندازی پمپ کردید حتما در صورت ممکن پمپ را سرویس نمایید و همچنین با چر خاندن پروانه پمپ از کار کردن پمپ به صورت روان اطمینان حاصل نمایید.

روش محافظت پمپ آب خانگی در سرمای زمستان چگونه می باشد؟

در سرمای زمستان چون احتمال یخ زدگی وجود دارد و این یخ زدگی ممکن است به پمپ آب آسیب برساند و یا منجر به ترک خوردن کلگی پمپ آب شود. بهتر است در سرمای زمستان قسمت کلگی پمپ آب را عایق نماییم تا از یخ زدگی آن جلوگیری شود. اگر در زمستان از پمپ استفاده نمی کنیم ابتدا برق ورودی پمپ آب را قطع می کنیم سپس فلکه ورودی آب به پمپ را قطع کرده اقدام به تخلیه آب موجود در داخل محفظه می کنیم تا از یخ زدن محفظه پمپ جلو گیری نماییم.

تفاوت پمپ های پروانه برنجی با پمپ های پروانه پلاستیکی چیست؟

الکتروموتور پمپ های پروانه برنجی با پمپ های پروانه پلاستیکی در یک تیپ مشخص کاملا یکسان بوده و در نتیجه فشار و دبی این گونه پمپ ها نیز یکسان می باشد تنها تفاوت در این پمپ ها در قسمت ایمپلر یا همان پروانه می باشد.
در پمپ های پروانه برنجی شافت پمپ با پروانه فلزی متصل شده و در صورت ورود ذرات معلق بزرگتر از حد مجاز پروانه گیر پاژ کرده و باعث آمپر کشیدن الکتروموتور گشته و در نتیجه باعث سوختن موتور پمپ آب می گردد.
در پمپ های پروانه نوریل یا پلاستیکی در صورت ورود ذرات معلق غیر قابل عبور از پمپ پروانه تحت فشار قرار گرفته و از محور الکتروموتور جدا گشته و در نتیجه الکتروموتور به صورت هرز گرد کار کرده و مانع آمپر کشیدن الکتروموتور و همچنین سوختن آن می گردد.
نمونه ای از پروانه نوریل (پلاستیکی) پمپ آب خانگی

نمونه ای از پروانه برنجی پمپ آب خانگی

پمپ آب بی صدا واقعیت دارد یا بازار گرمی است؟

تمام پمپ های موجود در بازار در حین کار صدا تولید می کنند، و استفاده از عناوینی چون بی صدا و غیره صحت نداشته با این حال بعضی از برند ها و مدل ها صدای کمتری ایجاد می کنند.

چگونه بعد از خرید پمپ آب، هزینه تعمیر و نگهداری آن را کاهش دهیم؟

استفاده از یک منبع دیافراگمی با حجم بالاتر برای افزایش طول عمر پمپ، که به طبع آن هزینه تعمیر و نگهداری کاهش می یابد همچنین مهار کردن وزن لوله های پمپ آب، توجه کنید که پمپ آب زمینی به عنوان تکیه گاه برای تحمل وزن لوله های آب که تحت فشار هستند، اصلا مناسب نمی باشد.

پدیده کاویتاسیون در پمپ آب خانگی و روش رفع آن

یکی از مشکلات شایعی که سیستم آب ساختمان را در معرض آسیب قرار می دهد، پدیده کاویتاسیون (تشکیل حباب های بخار) در پمپ ها است. کاویتاسیون در دو نوع مکش (چشم پروانه) و تخلیه (نوک پروانه) ایجاد می شود. پدیده کاویتاسیون به طور معمول در زمان مکش و هنگامی که فشار مکش به طور قابل توجه ای کاهش می یابد، با ورود آب به پمپ، حباب های بخار تشکیل می گردد.
راهکار های جلوگیری از وقوع کاویتاسیون مکشی:

پوشش درز ها، و استفاده از آب بند های ساقه و رینگ های آب بند که به صفحه شیر در لوله مکش متصل می گردد.

آب بندی کردن و بستن تمام سطوح ( واشر ها و صفحات فلنج ها)

نگه داشتن سرعت سیال در حدود هشت فود بر ثانیه یا بزرگ کردن قطر لوله

استفاده از آب بند های مکانیکی دوبل در پمپ آب

هنگامی که میزان هوا در شبکه پمپ از حدی بالاتر برود، باعث ایجاد فضای خلا می شود، که اجازه نخواهد داد فرآیند مکش آب انجام گیرد، که باید اقدامات لازم توسط سرویسکار مجرب در اسرع وقت انجام گیرد.

عدم پمپاژ آب توسط پمپ، علی رغم اینکه کار می کند.

از دلایل وقوع این مشکل می توان موارد زیر را نام برد:

هواگیری نشدن پمپ

وجود جسم خارجی در میان پره ها

کیفیت نامناسب اتومات مکانیکی

عیوب مکانیکی پمپ آب یا ملحقات آن

مکش بیش از حد پمپ

پر نشدن کامل پمپ یا لوله های مکش از آب

زیاد بودن مقدار هوا (گاز) در سیال

وجود اختلاف اندک بین فشار مکش و فشار بخار سیال

علت روشن شدن چراغ قرمز پمپ چیست؟

از دلایل روشن شدن چراغ قرمز پمپ می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کم بودن میزان آب منبع یا آب ورودی به پمپ

زیاد بسته شدن پیچ تنظیم فشار و رسیدن آن به انتهای سیلندر

علت قطع شدن ناگهانی آب در هنگام کار کردن پمپ چیست؟

از علل قطع شدن آب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

اتمام یا کاهش آب ورودی به پمپ (آب منبع)

قطع شدن منبع برق اتومات

مسدود شدن راه آب ورودی به پمپ

علت روشن نشدن پمپ به هنگام باز کردن شیر چیست؟

از دلایل روشن نشدن پمپ در زمان باز کردن شیر به موارد زیر می توان اشاره نمود:

عدم وجود آب ورودی به پمپ

قطع شدن منبع اتومات

روش هواگیری پمپ آب خانگی

درپوش هواگیری پمپ را باز کرده، و سپس داخل پمپ و لوله مکش پمپ را در چندین نوبت توسط آب پر کرده تا هوای داخل پمپ خالی شود، سپس درپوش هواگیری پمپ را مجددا می بندیم.

عیب یابی پمپ آب خانگی

عیب یابی پمپ آب خانگیعیب پمپعلتآمپر کشیدن زیاد

روغن کاری مناسب و کافی نمی باشد.

پکینگ ها بیش از حد سفت است.

الکتروموتور و پمپ هم محور نیست.

محور خمیدگی دارد.

پایین بودن درجه حرارت سیال یا تغییر سیال کاری

پایین بودن یا زیاد بودن ویسکوزیته یا چگالی سیال‌کاری

زیاد بودن نیروی اصطکاکی در یاتاقان ها یا نوار های سایشی

معکوس بودن جهت چرخش پمپ

بالا بودن فشار خروجی پمپ

عدم تعادل و مسایل ارتعاشی

نشتی‌ های داخلی و بازگردش در اثر زیاد بودن فواصل آزاد

آمپرمتر معیوب است.

الکتروموتور معیوب است.

سر و صدا و لرزش

قطعات هم محور نمی باشد.

کارکرد پمپ در نقطه‌ی بهترین بازده نمی باشد.

باز گردش جریان درون پمپ

کاویتاسیون ناشی از میزان برداشت زیاد

شل بودن قطعات متحرک

ضربات ناشی از کوبیدن یاتاقان ها

بالانس نبودن محور پمپ یا گرداننده‌ی آن

شل بودن پیچ های فندانسیون

کار کردن پمپ در دور بالاتر از دورکاری یا دور بحرانی آن

فرسوده بودن قطعات (یاتاقان ها)

تنش‌ های ناشی از سیستم لوله کشی

طراحی اشتباه خطوط لوله ورودی و خروجی

وجود هوا در ورودی به دلیل پایین بودن NPSH یا وجود هوا در ورودی پمپ

مناسب نبودن موقعیت پمپ

روغن کاری مناسب نیست.

گرم شدن بیش از اندازه یاتاقان ها

روغن کثیف است.

مسیر های آب خنک‌ کننده دارای گرفتگی است.

کارکرد پمپ در نقطه‌ی بهترین بازده نمی باشد.

هم محور نبودن

نامناسب بودن فاصله آزاد یاتاقان

نامناسب بودن نوع روغن

ورود آب داخل روغن

کچل شدن ساچمه ها یا خرابی یاتاقان

سطح روغن نامناسب داخل محفظه یاتاقان

بالا بودن بیش از حد سطح روغن

پایین بودن بیش از حد سطح روغن

روغن کاری ناقص

کافی نبودن آب خنک‌ کاری

سفت بودن بیش از حد یاتاقان (کم بودن فاصله آزاد داخلی)

اضافه بار روی پمپ (کم بودن بیش از اندازه فشار ورودی یا بالا بودن بیش از اندازه فشار خروجی)

کاهش دبی

وجود نشتی‌ داخلی

بالا بودن بیش از حد فشار خروجی

پایین بودن سرعت گرداننده

عدم هواگیری کامل پمپ

گرفتگی پروانه

کم بودن NPSH

زیاد بودن مکش پمپ

خوردگی پره‌ ها

زیاد شدن فاصله آزاد بوش محفظه آب ‌بندی

خرابی نوار های بسایشی

گرفتگی لوله‌ی ورودی یا صافی ورودی

نامناسب بودن طراحی سیستم لوله‌ کشی ورودی

وجود حباب در بخار یا هوا در لوله ورودی

معکوس بودن جهت گردش پمپ (معکوس یا اشتباه نصب شدن پروانه روی محور در پمپ‌های چند مرحله‌ای)

کوچک بودن قطر پروانه

خراب بودن پکینگ‌ ها یا آب‌بند های مکانیکی و نفوذ هوا به داخل پمپ

بالا بودن درجه حرارت سیال‌کاری

ویسکوزیته یا چگالی سیال‌کاری بالا می باشد.

اغتشاش در محل ورود مایع به پمپ

طراحی نادرست سیستم لوله‌ کشی

جریان در چشمی پروانه بازگردش دارد.

زیاد بودن فاصله پروانه از بدنه (جریان های چرخشی اطراف پروانه)

پمپ مکش کافی ندارد

گرفتگی صافی ورودی پمپ

گرفتگی پروانه پمپ

کم فرو رفتن لوله ورودی پمپ در داخل سیال

زیاد بودن ارتفاع مکش

زیاد بودن بیش از حد دور پمپ

بالا بودن بیش از حد درجه حرارات سیال کاری

هواگیری نشدن کامل پمپ

ورود هوا همراه با سیال

وجود نقاطی در سیستم لوله‌ کشی که هوا در آن‌ ها حبس می ‌شود.

طراحی و اجرای غلط سیستم لوله‌ کشی

پایین بودن بیش از حد فشار ورودی

معیوب بودن سیستم آب‌ بندی و نفوذ هوا از زیر پکینگ‌ ها

آب ‌بند نبودن اتصالات در ورودی پمپ
[۱۱/۱۸،‏ ۲۲:۱۳] محسن: تخصصی ترینمرکزتعمییراتانواع پمپ آب خانگی تک فاز وسه فاز کف کشو و….

0/ 5
بدون بررسی
عالی0%
خوب0%
متوسط0%
ضعیف0%
بد0%

دیدگاه کاربران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده ، اولین دیدگاه رو ثبت کنید.

فرم ثبت دیدگاه


پیام به واتس اپ